2011. augusztus 9., kedd

Under Armour E39

A technikai fejlődésnek, mely az öltözködés területén is kezdi megvetni a lábát jelentős állomását képviselheti az Under Armour E39-re keresztelt sorozata, melyben az E az elektronikus funkciót szimbolizálja a 39 pedig a 90-es évek első Under Armour felsőjének megemlékezéseként került a termék nevébe.

Szuper, hogy a ruha is kezd üzeneteket küldözgetni, adatot gyűjteni, de mégis mit takar ez az elektronikus dolog az aláöltözőknél. Nos maga a felső magában nem lenne erre képes. De az abba ültethető eszköz, a bug már igen. Az apró kütyü a gyorsulástól elkezdve, a légzésszámon, az irányváltáson, a bőr hőmérsékletén és az súlypontemelkedésen túl a szív összehúzódásainak számát is méri.A Zephyr tech által gyártott eszközben helyet kapott egy SD kártya, ami közvetlenül tárolja a mért adatokat. Az oldalvonal mellett ácsorgó kíváncsi edzőknek sem kell megvárni, míg atlétájuk lecsoszog a pályáról ugyanis Zephyr-nél rájuk is gondoltak. Bluetooth-on keresztül szinte mindennel rá lehet hangolódni a bug adására. Gyakorlatilag élő technikai közvetítés tekinthető meg a játékosról számokba öntve.

Mire lehet majd ezt használni a későbbiekben? Példának okáért a legutóbbi NFL Combine-on már pár szerencsés sportoló megismerkedhetett az E39-el. A felkészülés során az egyik neves egyén 20 yardos sprintelés közben viselte a bug-os felsőt. Az adatokat szemlélve az edzőjének feltűnt, hogy 10 és 20 yard között némi sebesség csökkenés jelentkezett atlétájánál. A felvételeket visszanézve kiderült, hogy túl hosszúakat lépett a sportoló.A bolti értékesítésre még várni kell egy picit. A cég csak 2012-ben kezdi a termékek nagyobb terjesztését és annak első állomásai csak az UA szponzorált játékosok és csapatok lesznek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése