2010. március 22., hétfő

A bírók: Back judge

(back judge, jele B vagy BJ)

A back judge-nak hasonló feladata van minta field judge-nak. 25 yarddal bentebb, a védő térfélen áll. Biztosítja, hogy a védőjátékosok biztosan ne legyenek többen 11 főnél. Minden elkapóra, de főleg a tight endekre figyel az oldalán. Nézi a blokjait, valamint az ellene elkövetett akciókat.

Miután az elkapók átlépték a scrimmage vonalát, a back judge az umpire és a field judge közötti eseményekre, akciókra koncentrál. Fontos, hogy figyelje a passzokat amit az elkapók megkaparintanak. Dönt az elkapásokkal, labdaszerzésekkel, vagy a labda szabálytalan megszerzésével kapcsolatban mikor már áthaladt a scrimmage vonalán. Dönt az elkapások érvényességében, pass interference-eket állapít meg. Eldönti hogy zavarták e az elkapót vagy sem, bírtokolta e a labdát mikor kilépett a vonalon vagy sem.

Labda visszahordásnál a clipping-et(a védők hátulról belerohannak, vagy derék alatt ráugranak egy labda nélküli játékos lábára) figyeli. Az NFL-ben ő a felelős a 40/25 másodperces időért. /Ha egy játék "play" végetért a támadó csapatnak 40 másodperce van, hogy másik play-t kezdjen ha ez nem sikerül akkor a időhúzásért büntetést kapnak. Ha a labdabírtoklás váltása közben megállás jelentkezik időkérés, sérülés, mérés miatt vagy bármi szokatlan késlelteti a játék normális menetét, 25 másodperc időköz áll a rendelkezésre./ Field goal és extra pont kisérletnél figyeli hogy érvényes e a rúgás.

További cikkek ebben a témában: bírók

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése