2010. augusztus 29., vasárnap

Blokk fogalmak: cutoff block

Cutoff block: A támadó falemberek vagy tight end-ek használják annak érdekében, hogy a védőt a futójáték oldalától távol tatrtsák. A cutoff blokknak a védő felállásától függően két variációja van. Ha a védő a játék oldalával ellentétes oldalon van, akkor a blokk végrehajtása hasonlít a drive blokkéra, mivel a blokkoló eleve előnyös helyzetben van és nem kell mást tennie mint féken tartani a védőt. Ha azonban a játék oldalára vagy arra felé áll fel a védő (például a jobb oldal a játékoldal és a védő a blokkoló jobb vállánál áll fel), akkor a blokk kivitelezése sokkal komplikáltabb. Ekkor végrehajtása inkább a reach blokkra hajaz. Ezt a blokkot gyakran „angle block”-nak is nevezik, mivel a védőjátékost oldalról éri az ütközés.

6 megjegyzés:

istvankovacs írta...

Úgy érzem, megint különböző fogalmakról beszélünk. A cut-off blokk az mélyblokk, amivel gyorsan le akarjuk verni az ellenfelet a lábáról, a videón angle blokkot látunk, amit te leírsz az pedig a csapda blokk. Vagy én értek valamit félre.

láb írta...

Köszönöm ismét, hogy felhívtad a figyelmemet erre a hibámra. Utána lestem ennek a blokknak, azonban arról nincs információm, hogy a cut-off block során mennyire gyorsan akarja a támadó leverni az ellenfelét. Jól jött ez a két pofon, hogy figyelmesebb legyek :)

Kérdés: Hol és mikorlehetne veled értekezni a blokkokról?

istvankovacs írta...

írj emailt, vagy facebookon keress meg bármikor (istvan-kovacs kukac hotmail.com)

láb írta...

Rendben. Írok mailt, mert a facebook pestre szűkítve is 24 találatot dob ki és képről még nem ismerlek fel.

istvankovacs írta...

ok :), sajnos népszerű a nevem

láb írta...

:D Az egyáltalán nem probléma. Belőlem is akad bőven. A héten most nem tudok írni, épp költözök. Jövőhéten pötyögök.

Megjegyzés küldése