2010. augusztus 18., szerda

Horn Play

A játék valahol félúton helyezkedik el a jó öreg counter-trey és a pin-and-pull külső zónás verziója között.

Működése igen egyszerű. A futás mindig a tight end oldalán történik. A játék oldalán (ez az, az oldal amerre a labda megy) "down block"-okkal és "pull block"-okkal operálnak a támadó falemberek: A tight end leblokkolja a defensive end-et, míg a tackle átszalad a tight end mögött és a külső linebacker-t veszi kezelésbe (pull block). A játék oldali guard a defensive tackle-t vagy a nose guard-ot blokkolja. Ezalatt a center "fold block"-ot hajt végre egy linebacker-en. A hátsó rész igyekszik lezárni az üldözés útjait.

Az irányító a játék oldalával ellentétes irányba kezd el szaladni, miután átadta a labdát a futónak. A futó nem indul rögtön a játék irányába, előbb pár lépést megtesz előre vagy a másik irányba.

A játékban a védelem félrevezetése a cél, de nem használ teljes pull-t mint a counter-trey. A linebacker-ek kissé lefagynak és nem indulnak, olyan hamar a valós játék irányába. Ráadásul a támadó falnak jó szöge van blokkolni a játékoldalon. A futónak is több lehetősége van:
  • bevághat a tackle belső oldalán a center mögött
  • bevághat a tight end down block-ja és a tackle blokk-ja között
  • teljesen megkerülheti az end-et
A lenti videón a Nevada adja vissza mozgásban a leírtakat. Pistol felállásból indulnak. A futó az end-et kerüli meg. Érdemes nézni a centerüket is, ahogyan a fold block-ot próbálja végrehajtani.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése