2010. augusztus 29., vasárnap

Blokk fogalmak: drive block

Drive block: Az egyik legalapvetőbb blokkolási séma. Ezt az egy-egy elleni blokkolást, akkor használják, ha a védő falember pontosan a támadó falemberrel szemben áll fel. Ennél a blokknál a falember a három pontos pózból kirobbanva tör előre, fejét fent, szemét pedig az ellenfél számán tartja. Két verziója van. A játékos használhatja a vállát az ütközéshez vagy a kezeit.

Ha a vállát használja az ütközéskor, a kezeivel be kell még segítenie, hogy kibillentse a védőt az egyensúlyából, azonban az elsődleges ütközési felület az a váll. Nagy hátránya, hogy nem lehet hosszan távol tartani vele a védőt. Rövid yardos játékoknál és gólvonal szituációknál használható.

A másik esetben, amikor a támadó tovább akarja feltartani a védőjét, a kezeit használja ütközésnél. A kezeit egymáshoz közel elhelyezve viszi be az ütést az ellenfél számába. A könyökök is vállszélességen belül egymáshoz közel helyezkednek el és lefelé néznek. A blokkolónak ellenfele alatt kell maradnia, ha azt akarja hogy védőjét eltolhassa vagy akár földre lökhesse.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése