2010. augusztus 29., vasárnap

Vak oldali "Blind-side" tackle


Az edzők jobbkezes irányító esetében (az irányítók 90%-a az) a bal tackle szerepébe a legatletikusabb játékost osztják be. Ezen a poszton a játékosnak nagyon kevés vagy egyáltalán nincs segítsége. Az ideális játékos jó egyensúlyérzékkel és gyors lábakkal rendelkezik, mindamellett, hogy rendkívül jól blokkol.

A vak oldali tackle-nek nem kell feltétlenül a legnagyobb és a legelvetemültebb játékosnak lennie. Azonban, ami fontos az a karjának a hossza, és az hogy hogyan használja azt a jam-eléshez vagy blokkoláshoz. Ha a védő számán tudja tartani a kezét, az garantálja számára, hogy a védője és közte megmarad a távolság. Ez egy jó falember számára szükségszerű.

Amikor a támadó falember a megfelelő távolságot tartani tudja, nem lesz áldozata a védő különféle mozgásainak és technikáinak. Ha tartja a távolságot, több ideje van, hogy a lábait megfelelő pozícióba mozgassa és újra blokkolhassa védőjét. Ez a megszerzett idő arra is jó, hogy oldalirányba mozoghasson, ha esetleg egy másik embert is meg kell állítania. Ha a védő testközelbe kerül, akkor a támadó falembernek vége, mivel a védő megragadhatja és elránthatja az útból. Minél közelebb van a védő, annál nehezebb megfelelő pozícióba kerülni a blokkolásához.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése