2010. augusztus 3., kedd

Oldal irányú szerelés (side-body tackle/arm tackle)

Amikor a labdás ellép a védő mellett, vagy a védő nem tudja olyan szögben megközelíteni, hogy pont szemből ütközzön vele, akkor két dolgot tehet. Vagy oldalról szereli. Ezt side-body tackle-nek nevezik. Vagy kézzel próbálja megállítani, melynek neve arm-tackle.

Oldal irányú szerelés "side-body tackle"

Az oldal irányú szerelésnél a célpont szintén a labdás játékos övcsatja. A védő ugyan úgy készül az ütközéshez mintha szemből csinálná. Az ütközésnél a fejét és a vállát a labdás előtt tartja, majd karjaival és kezével átfogja annak lábát. Esés közben pörög a támadójával.


Az ütközés pillanata.


A védő becsomagolja ellenfelét mint a normál szerelésnél.


Azonban a normál szereléssel ellentétben itt megpördíti ellenfelét, ahhoz, hogy a földre vigye.

Szerelés kézzel"Arm Tackle"

Amennyiben a szerelő feje a labdás mögött van a szerelés pillanatában, akkor már csak a karja erejében bízhat, hogy megállítsa az előre törtető támadót. A kar azonban sok esetben gyengébb mint a futók lába és az eredmény egy elmulasztott szerelés lesz.

Ha a védő azt a megbocsájthatatlan hibát követi el, hogy csak a kezét próbálja használni a szereléshez, akkor az eredmény sem lesz más mint az, hogy a labdás játékos a tackle-t lerázva magáról tovább fut célja felé.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése