2010. július 11., vasárnap

Híres fumble-ök: The Miracle at the Meadowlands

A Meadowlands-i csoda: Az 1978-as szezonban november 19-én a New York Giants egy kétségtelen győzelemhez közeledett. A vendég Philadelphia Eagles 12 pontot gyűjtött össze a meccs során míg a Giants 17-et. Az Eagles-nek már nem volt több időkérése. A Giants-nek mindössze annyit kellett volna tennie, hogy még egyszer snap-elje a labdát és mint az előző play-nél letérdeljenek vele.

Akkoriban a letérdelést "kneel-down" nem fogadták mindenhol el mint tisztességes győzelmi módot. Bob Gibson a Giants támadó koordinátora futójátékot rendelt el. Joe Pisarick a Giants irányítójának átkellett volna adni a labdát Larry Csonkának, hogy még egyszer fusson vele.

Csonka nem vette át a labdát és Pisarick elejtette az átadást. Az Eagles játékosa Herman Edwards megszerezte a fumble-t és visszahordta azt, megszerezve a győzelmet a csapatának. Ez a fumble, amely az Eagles-t abban a szezonban a rájátszásba juttatta egyéb változást is hozott. A Giants vezérkarát és menedzsmentjét alapos átvizsgálás alá vetették. Gibson-t a következő nap kirúgták. A következő héttől az NFL-ben a letérdelés általánosan elfogadott eljárássá vált az óra kifuttatására. A csapatok akkor is ezt a módszert választották ha még a futás is lehetséges volt.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése