2010. július 11., vasárnap

Híres fumble-ök: Super Bowl XXVVII

A Dallas Cowboys defensive end-je Leon Lett a Super Bowl XXVII vége felé elvesztette a Bills gólvonalától pár yardra a labdát. Leon Lett a bills rekord beállító ötödik fumble-jét szerezte meg és úton a végzóna felé túl hamar kezdte el ünnepelni sikerét. Lelassított és kitartott a labdát. A Buffalo Bills wide receiver-ének Don Beebe-nek, aki végig üldözte Lett-et a pályán sikerült kiütni a labdát Lett kezéből.

A labda ezután a végzónán keresztül kipattant a pályáról touchback-et eredményezve és a bírtoklás joga a Bills-hez került vissza. Habár a Bills gyakorlatilag akkor már elvesztette a játékot, Beebe akciójának köszönhetően a Cowboys nem tudott új rekordot beállítani. Ha a Cowboys touchdown-t szerzett volna ők lettek volna az „egy Super Bowl-on a legtöbb pontot szerző csapat” rekord új beállítói.



Leon Lett-re, aki megbecsülendő karriert futott be a football világában a rajongók gyakran emiatt és az 1993-as hálaadásnapi mérkőzés alatt elkövetett hibája miatt rosszul emlékeznek.

Alig pár másodperccel a meccs vége előtt a Dolphins 41 yardos mezőnygóllal próbálkozott, hogy átvehessék a vezetést. A rúgást blokkolták. Míg Lett legtöbb csapattársa ünnepelt, ő megpróbálta visszaszerezni a labdát, de az elcsúszott a jeges havon ahogy ő megpróbálta megszerezni. A miami megszerezte a muff-t a Dallas egy yardos vonalán. Semmi szükség nem lett volna arra, hogy a Cowboys felvegye a labdát csak meg kellet volna várni, hogy leteljen az idő. Azzal, hogy Lett megérintette a labdát de nem tudta megtartani, a Dolphins számára lehetőséget adott a labdabirtoklás megszerzésére. A Dolphins újabb mezőnygóllal próbálkozott. A végeredmény 16-14 lett a Dolphins javára.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése