2010. július 7., szerda

Hogyan fuss Fade utat

Vállak mélyen, kezek fent:
Amikor elindulsz a snap pillanatában a corner-ek általában megpróbálnak majd jam-melni. Ezt megelőzendő tartsd a vállad alacsonyan és a karod fent készenlétben még a snap előtt. Ha alacsonyan van a vállad nehezebben tudja feltolni a mellkasodat. A kezeiddel pedig elütheted a kezeit, és így nem tud akadályozni az utad futásában.

5 Yard távolság az oldalvonaltól:
A fade útnál a védőd megpróbál majd kiterelni a pályáról. Ezért fontos, hogy egy 5 yardnyi távolságot próbálj tartani az oldalvonaltól. Ez általában elég. Miközben futod az utat, győződj meg róla, hogy elég helyed maradt ahhoz, hogy elkaphasd a labdát.

Állapítsd meg a labda helyét:
A vállad fölött kelő időben keresd a labdát. A legtöbb sikertelen passz abból adódik, hogy az elkapók nem néznek fel kellő időben. Ha időben beméred a labdát, akkor összetudod hangolni mozgásodat a labdáéval, mivel látod milyen íven és sebességgel jön. Nagyobb esélyed lesz az elkapásra.

A legmagasabb ponton kapd el a labdát:
Az ereszkedő labdát a levegőbe felugorva kapd el. Ugrásod próbáld úgy időzíteni, hogy azt a lehető legmagasabb ponton csíphesd el. A levegőben nyújtsd ki teljesen magad és a karjaidat is. A magasan elkapott labdához, kisebb eséllyel érhet hozzá a védő.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése