2010. július 7., szerda

Hogyan fuss Curl utat

Az állad fordulásnál lógjon túl a lábujaid felett:
Amikor 12-14 yard futás után felkészülsz, hogy visszafordulj az irányító felé, ha lassítasz mozgasd a karodat mintha még mindig sprintelnél. Az állad lógjon túl a lábujjaid felett. A védődnek megnehezíted vele a dolgát abban, hogy vajon merre is fogsz majd fordulni.

Mozogj vissza a labda felé:
Miután már bevágtál sose állj meg. Hajtsd magad a kezeddel és haladj az irányító felé. Ha megállsz azzal csak azt éred el, hogy a védőd beér. Az irányítónak idő kell míg kimozog vagy, hogy megtaláljon mint célpontot. Tarts az irányító felé és maradj nyitva.

Nyújtsd ki a karjaidat:
Amikor a labda a levegőben van nyújtsd ki a karjaidat és készülj az elkapásra. Azzal hogy úgymond megtámadod a labdát, a védőd nem kerülhet a közelébe. Ha a tested közelében akarod elkapni, akkor könnyűszerrel átnyúlhat melletted és leütheti azt.

Biztosítsd a labdát és fordulj:
Amint elkaptad a labdát, szorosan két kézzel a testedhez szorítva biztosítsd a labdát. Ezután a védőtől ellentétes oldalra fordulj. Ha a bal oldaladon van akkor jobbra fordulj. Amikor a védő még a labdát próbálja kiütni a kezedből és gyorsan lefordulsz extra yardokat nyerhetsz vele szemben.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése