2010. július 20., kedd

Híres lateral "oldalra" passzok: River City Relay

A River City Relay vagyis a River városi váltó az NFL történetének egyik híres játéka. A Floridai Jacksonville adott otthont a mérkőzésnek 2003 december 21-én, ahol a New Orleans Saints és a Jacksonville Jaguars tört egymás eredményének az életére.

A Saints 7-7-es szezonállással érkezett a meccsre. Céljuk a playoff-ba való bekerülés volt, amit legutóbb 2000-ben tehettek meg. Ahhoz, hogy esélyük legyen a kvalifikációra mindkét befejező meccsüket megkell nyerniük. A Saints ennek megfelelően indítja játékát és a meccs elején 3-0-ás vezetésre tesz szert John Carney sikeres mezőnygólja után. A mérkőzésen azonban a Jaguars uralja a pályát. A meccs utolsó másodperceiben az állás 20-13 a javukra.

A Saints a saját 25 yardosukról készül neki az utolsó játéknak. Második és tíz. Aaron Brooks az irányító a pálya jobb oldalán szaladó Donté Stallworth elkapónak dobja a labdát, aki középpályán sikeresen megfogja azt. Stallworth leráz magáról egy szerelést majd a pálya belseje felé fordul, és még két szerelés megy a kukába. Az óra eközben már lenullázódott, azonban a labda még mindig játékban van. Stallworth a 34 yardosnál Michael Lewis-nak hajítja a labdát, aki a Jacksonville 25 yardosáig fut vele. Ott Deuce McAllister kapja a lateral-t. 5 yard haladás után a pálya jobb oldalán haladó Jerome Pathon-nak dobja a labdát, aki a 24 yardosnál tart, amikor a labda megérkezik. Brooks az utolsó védőt blokkolja. Pathon beveti magát az end zone-ba. Touchdown.

A bírók hosszas vita során megállapítják, hogy minden oldal passz szabályos volt. A Saints-nek mindössze csak az extra pontot kell megszereznie, hogy a hosszabbítás megkezdődhessen...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése