2010. június 21., hétfő

Alap védelmi felállások dióhéjban: Kansas City Falcon

Az 1997-es évre alkotta meg Marty Schottenheimer a Kansas City Falcon védelmet. Sokoldalú játékosokat alkalmazott sokféle feladat elvégzésére. Mind a játékosoknak mind a védelmi sémának több variációja volt. Az alapja a 3-4-es felállás, de a védelem 20 féle képpen is felállhat Kansas City Falconba védekezni. Ami igen sok ahhoz képest, hogy az NFL meccseken körülbelül átlagban 70 play látható.

Ez a védelem nem a felállásra, hanem a játékosokra épít. A magját a kisebb és gyorsabb safety-linebacker típusú játékosok alkotják. Felállásuknál a védelem azt akarja elérni, hogy a másik fél zavartan érezze magát. Aztán a snap után ezek a gyors játékosok szimplán megkerülik a falat és a tettek mezejére lépnek. A kis gyors játékosok hátránya az, hogy a nagyméretű játékosokkal felálló csapatok ellen gyakran semmit nem tudnak kezdeni.

A Kansas City védelemben gyakran egy falembert lecseréltek még egy linebacker-re vagy öt defensive back-et használnak. Előfordult olyan is, hogy két linebacker-t is a scrimmage vonalára állítottak. Ez a fajta védelem rengeteg mennyiségű emberfogást játszik. Rámásznak a támadókra és folyamatos nyomás alatt tartják őket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése