2010. június 6., vasárnap

Hogyan jam-melj

Ülj le a védő székbe "Defensive Chair":
Minden játék előtt ülj bele a "védő székbe". Térded legyen behajlítva, kissé dőlj előre, testsúlyod nagy részét a talpad elejével és a lábujjaiddal tartsd. A lábaid vállszélességben vagy kissé nagyobb terpeszben legyenek. A kezeidet mindig készenléti pozícióban tartsd. Fejed előre nézzen. Láss a pályán.

Mozgasd a lábad:
Amikor a labdát snap-elik a legtöbb elkapó kirobban a vonalról. Nagyon fontos, hogy mozogjon a lábad , hogy lépést tarthass vele. A mozgó láb lehetővé teszi, hogy gyorsabban reagálj irányváltásaira valamint jobb pozícióban leszel ahhoz is, hogy oldalazva fuss vele ha szükséges.

Az útjával ellentétes kezed használd:
Nincs mindig rá mód, hogy két kézzel jam-meld az elkapót. Ha az elkapó elég közel van, mozgásával ellentétes kézzel adj egy nagy erejű gyors lökést a vállánál vagy tartsd amíg lehet (5 yardon belül). Ha például kifelé indul, a belső kezeddel adj egy olyan lökést, ami kizökkenti az egyensúlyából, anélkül, hogy te elvesztenéd a sajátodat.

Döntsd romba az utat:
Amint a felső mozdulatsort elvégezted, kezeidet és testedet használva told le az elkapót az útjáról. Amire figyelned kell az az, hogy ne ragadd meg a mezét, vagy ne állítsd meg, mivel ezek büntetést eredményeznek. A cél az, hogy az elkapót lelökd az útjáról és hogy az irányító és az elkapó közötti időzítést szabotáld.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése