2010. június 13., vasárnap

Defensive back statisztika

A defensive back-ek munkáját a statisztikák is tükrözik. Az interception-ök a levédekezett passzok, valamint a kikényszerített passzok is mutatják a meccsen nyújtott teljesítményüket. Munkájuk azonban nem csak ezekkel a számokkal mérhető. A bump and run-ok nem kerülnek a statisztikába, de ha a defensive back-ek megfelelően csinálják a többi csapatrésznek is több ideje marad a védekezésre. Például egy jól elvégzett jam alatt az ellenfél irányítóját a védelem sack-elheti. Vagy ha például a linebacker-ek futásra számítottak és mégis passz játék előtt állnak több idejük marad zónájukba visszamozogni.

A következő mozzanatok a védők munkájában kiemelkedő helyet foglalnak el. Bearanyozzák a gyakorlással töltött hosszú órák munkáját:
  • Interception: Labdaelcsípés, labdaszerzés. Ekkor a defensive back az előre dobott passzt az elkapó elől megszerzi. Mivel szabad labda haladhat is vele. Így a védelemnek lehetősége van touchdown-t szerezni. Ennek neve Defensive touchdown.
  • Pass defended: Ez egy olyan statisztika, ami egy irányító adatainál is megjelenik, azonban ott incompletion a neve. Maga a pass defensed azt tükrözi, hogy hány passzt ütött le vagy ütött ki az elkapó kezéből egy defensive back.
  • Forced fumble: A defensive back miután az elkapó birtokolja a labdát megszerezheti azt a kezéből. Általában két kézzel húzzák ki a receiver szorításából. A kikényszerített fumble-t más néven „stripping the ball” labdafosztásnak is nevezik. Futások esetében is előfordul.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése