2010. június 7., hétfő

Nickel és dime back

A nickel ás dime back nem egy külön játékos pozíciót jelöl a secondary-ben, hanem az ötödik és hatodik back-re vonatkozik, akit becserélnek. Minden csapat máshogy hívhatja ezeket a játékosokat, de ez az általános elnevezésük. A nickel back az ötödik defensive back a pályán, a dime back pedig a hatodikat jelöli. Ezek a játékos legtöbbször a csere cornerback-ek.

Ha a védők úgy vélik, hogy ellenfelük dobással fog próbálkozni, akkor linebacker-eiket (vagy egyes esetekben akár egy falembert is) felcserélhetik defensive back-ekre, akik gyorsabbak és passzok ellen jobban védekeznek. A védelem használatukkal az esélyét akarja növelni a passz játék levédekezésére.

Ez azonban kétélű fegyver lehet. Ha a támadók ekkor mégis a futást választják, akkor akár bajban is lehet a védelem, mivel a defensive back-eken méretüket, és erejüket kihasználva a running backek átrohanhatnak. A defensive back-eknek jól kell ugyan szerelniük, de feladatuk inkább a passzok levédekezése. A lecserélt linebacker-ek futó játékoknál igencsak hiányozhatnak. A védelemnek tehát ebben az esetben ha ezek a back-ek vannak a pályán figyelnie kell, hogy nem e csak eljátsza a passzt a támadás és futással próbálkozik.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése