2010. június 5., szombat

Hogyan kövesd a back-eket

Alapállás:
A snap-et megelőzőleg vedd fel az alapállást. Lábaid vállszélességtől kissé nagyobb terpeszben legyene. A térded hajlítva és dőlj kissé előre. A testsúlyod a talpad elejével és a lábujjaiddal tartsd. A fejed emeld fel, figyeld a pályát. A kezeidet anélkül, hogy rájuk nehezednél a térdeden pihentetheted.

Shuffle (oldalazás):
Amikor a futó oldalra mozog te is mozogj oldalra. Shuffle-t használj sose keresztezd egyik lábaddal a másikat, mivel az elfordítaná a csípődet, így egy kitöréshez nem lennél megfelelő pozícióban. A shuffle folyamatosan szemben tart a védőddel, és a csípőd előre néz, az energia a combodban és a farodban arra vár hogy ezt a labdásra zúdítsd. Shuffle-el tarts lépést vele míg oldalra mozog. Amikor előre mozdul, te is indulj meg felé. A shuffle-nek köszönhetően megfelelő pozícióban leszel, hogy elérhesd.

A megfelelő szög kiválasztása:
El kell döntened, hogy a pályán felfelé indul e vagy kerülő utat választ. Miután ezt megtetted vállaidat felé fordítva közelítsd meg. A súlyodat és a csípődet tartsd lent. Az ütközés pillanatában tartsd fent a fejed (kevésbé sérülésveszélyes) és karjaiddal zárd körbe. Szemből vagy ehhez hasonló előnyös szögből próbáld meg leütközni. Ha fejed az ütközéskor mögötte van, akár le is rázhat magáról. Ne felejtsd el a karjaidat rátekerni.

Ütközés után lépdelj tovább:
Amikor a labdást körbefogtad legalább négy öt lépést tegyél még meg a lábaiddal (vagy annyit amennyi ahhoz kell, hogy földre vidd). A lábfejed elejét és alsótested erejét használva told hátrafelé a futót. Így az ütközés után már nem szerezhet yardokat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése