2010. június 5., szombat

Double swipe (dupla ütés)

A dupla ütés a pass rush-oknál használt egyik technika az amerikai footballban. Azon kézjátékok közé tartozik, amit egy védőnek érdemes elsajátítania.

Robbanj ki a vonalról:
A hatékony pass-rush első lépése a robbanás szerű indulás a vonalról. Testsúlyod nagy részét a hátsó lábad tartsa, hogy az első lábadról gördülve gyorsan tudj indulni. A labda snap-jét figyeld, ne ugorj be az irányító számolására.

Dupla ütés a könyökökre:
A snap-et követően a blokkolód majd megüti mellkasodat és próbálja megragadni mellvédőd. Üss a könyökhajlataira, hogy gátold ebben. Ekkor kissé visszahúzza a kezeit és ezt kihasználva csapd azokat olalra. Anélkül, hogy kezei jó pozícióban lennének már nem tud hatékonyan blokkolni.

Vágj be a karoddal és támaszd ki a védőd:
Miután leütötted a kezeit, belső karodat használva erősen vágj be. Ezzel helyet csinálsz magadnak az irányító felé. Miután bevágtál a védőd mögé ugyan ezzel a karral üss fel egyet, hogy kizökkentsd az egyensúlyából és ne tudjon feléd fordulni.

Fordítsd a csípőd az irányító felé:
Miután beléptél a blokkolód mellé, fordítsd a csípőd az irányító felé. Ez azért fontos, hogy egyenes vonalba kerülj vele és minél hamarabb elérhesd. Amint odaérsz hozzá és még dobómozdulatban van, csapd le a kezét. Ezzel fumble-t kényszeríthetsz ki. A legfontosabb azonban az hogy szereld közben.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése