2010. május 3., hétfő

15-yardos büntetések I.

Any player using the top of the helmet unnecessarily (spearing): Egy játékos egy védtelen ellenfelet szerel, neki ugrik a sisakja tetejét használva.

A tackler using his helmet to butt, spear, or ram an opponent: A játékos a sisakja tetejét, homlok részét és még a face mask-ját is használja és fölöslegesen rohan át, öklel fel egy ellenfelet. A bírók a következő eseteket nagyon figyelik:
  • amikor egy játékos dobás közben van, vagy épp elereszti a passzt
  • amikor egy elkapó elkapja vagy próbálja elkapni a labdát
  • amikor egy futót már egy tackler szerel
  • amikor egy visszahordó megpróbálja a levegőben elkapni a rúgást
  • amikor egy játékos a földön van a play végén
A punter, placekicker, or holder who simulates being roughed by a defensive player: Amikor a punter, a placekicker vagy a holder bántalmat vagy sérülést szimulál, vagy úgy tesz, mintha a védőjátékos cselekedete tényleges kárt okozott volna neki a véletlen ütközés során.

A defender who takes a running start from beyond the line of scrimmage in an attempt to block a field goal or point after touchdown and lands on players at the line of scrimmage (leaping): Ebben az esetben egy védő futásból felugorva próbálja blokkolni a field goal-t vagy td után az extra pontot és ráesik a scrimmage-n lévő játékosokra. Ezzel a büntetéssel próbálják megakadályozni ez ilyen próbálkozásokat és megóvni a sérüléstől azokat a védtelen játékosokat, akik a rúgójuk számára próbálnak blokkolni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése