2010. május 3., hétfő

5-yardos büntetések VI.

Offside: Egy játékos lesen van, ha testének bármelyik része a scrimmage vagy a free kick vonalán túllóg amikor a labda játékba kerül.

Player out of bounds at the snap: Amikor a 11 játékos valamelyike, akinek elvileg a pályán kellene lennie, azután szalad a játéktérre miután a labdát snap-elték.

Running into the kicker or punter: Ha a védő belefut a rúgóba, az 5-yardos büntetést eredményez. Habár akkor nem büntetik, ha a védő azután ér véletlenül a rúgóhoz miután már sikerült megpöckölnie, hozzáérnie a levegőben lévő labdához. Akkor sem jár büntetéssel ha a rúgó saját mozgása okozza a kontaktust vagy ha a védőt valamelyik támadó a rúgóra blokkolja vagy ha a rúgó megpróbálja elkapni a labdát de nem sikerül neki (muff), visszaszerzi és ekkor rúgja el.

Second forward pass behind the line of scrimmage: A támadó csapatnak minden egyes play alatt csak egy előre passz kísérlete lehet.

Illegal shift: A váltás egy támadó játékos mozgása egyik pozícióból a másikba. A huddle után a támadó játékosoknak a kezdőpozícióban legalább egy másodpercig mozdulatlanul kell maradniuk. Ezután kezdhetnek csak motion-be. Ha egy olyan támadó játékos van a scrimmage vonala mögött motion-ben a snap idején, aki nem volt huddle-ben akkor ez illegal shift büntetést eredményez.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése