2010. május 3., hétfő

5-yardos büntetések II.

Failure to pause for one second after the shift or huddle: Ha valamelyik támadó játékos miután kezdő helyzetbe helyezkedik nem vár legalább 1 másodpercet mozdulatlanul. Akkor is megbüntetik a támadó csapatot ha no-huddle támadásból egyből snappelik a labdát, anélkül hogy a kezdőpozícióba történő felállás után legalább egy teljes másodpercet vártak volna.

Failure to report change of eligibility: Ha egy játékos nem informálja valamelyik bírót, hogy belépett a játékba és olyan poszton fog játszani amin normális esetben nem.

False start: Ha egy belső támadó falember felveszi a kezdőpozíciót és a snap előtt megindul. A bírónak egyből meg kell fújnia a sípot. Akkor is megszólal a síp ha bármelyik támadó játékos gyors, hirtelen mozdulatot tesz még a snap előtt, miután kezdőpozícióba helyezkedett.

Kickoff goes out of bounds between the goal lines and isn’t touched: Ha a rúgó csapat a kezdőrúgást kirúgja, 5 yardos büntetést kapnak és újra kell rúgniuk. Ha a labda másodjára is kimegy, a fogadó csapat eldöntheti, hogy onnan kezdi a támadást ahol a labda kiment vagy 30 yardal fentebb a rúgás helyétől.

Forward pass is first touched by an eligible receiver who has gone out of bounds and returned: Egy támadó játékos nem lehet jogosult elkapó miután elhagyta a pályát (még ha ki is lökték) és visszatért.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése