2010. május 3., hétfő

5-yardos büntetések IV.

Illegal return: Ha egy játékos visszatér a pályára miután kizárták. El kell hagynia a kispad területét és elfogadható időn belül az öltözőbe kell mennie.

Illegal substitution: Ha egy játékos egy play alatt lép a pályára. Halott labda esetén kell felmenniük a játékosoknak. Ha egy lecserélt játékos a snap pillanatában még mindig a pályán van, csapata unsportsmanlike (sportszerűtlen) büntetést kap. Ha a lecserélt játékos annak érdekében, hogy elhagyja a pályát snap előtt, és az ellenfél kispadja felé fut akkor csapata delay of game büntetést kap.

Ineligible member(s) of kicking team going beyond the line of scrimmage before the ball is kicked: Az NFL-ben csak az a két játékos indulhat meg a pálya mélyére a rúgónak történő snap pillanatában, akik az end-ektől legalább 1 yarddal kintebb állnak. A többi játékosnak addig a scrimmage-nél kell maradnia, amíg a labdát el nem rúgja a rúgó.

Ineligible player downfield during a pass down: Ha egy támadó falember több mint két yarddal túlhalad a scrimmage vonalán, amikor a labdát a pálya mélyére dobják.

Invalid fair catch signal: Amikor az elkapó egyszerűen kinyújtva feltartja a karját. Ahhoz hogy érvényes fair catch jelzést adjon, teljesen kinyújtott karjait egyik oldalról a másikra lengetnie kell.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése