2010. május 3., hétfő

15-yardos büntetések III.

Illegal crackback block by the offense: Egy olyan támadó játékos, aki több mint két yarddal arrébb áll a támadó tackle-től, vagy az olyan támadó, aki a backfielden áll a snap pillanatában, majd a tackle mellé mozog, de a távolság köztük több mint két yard, sehol sem üthet meg egy ellenfelet. Valamint egyetlen ellenféllel sem érintkezhet derék alatt, ha a blokkoló a snap helye felé tart és az érintkezés a scrimmage vonalának két oldalán 5-5 yardon belül történik.

Illegal low block: A fogadó oldal játékosainak tilos a rúgások alatt (kickoff, safety kick, punt, field goal attempt, extra point) derék alatt blokkolni.

Piling on: Amikor a labdahordozó tehetetlen vagy a földön fekszik, akkor a védőknek figyelniük kell, hogy ne túlzott erővel ugorjanak neki, mert nagy a sérülésveszély. Ellenkező esetben 15-yardos büntetés és automatic first down.

Roughing the kicker: Egy védőjátékos nem érintkezhet a rúgóval, ha a védőjátékos nem érintette meg a rúgott labdát. Néha ezt több védő is megszegi, amikor egy rúgást próbálnak blokkolni. Automatic first down.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése