2010. május 24., hétfő

Amerikai Football kifejezések: 0-9


(3-3-5 védelem)

3-3-5 defense: A Nickel felállás egyik variációja, ahol három falember (2 DE és 1 DT), 3 linebacker (2 OLB és 1 MLB), és 5 defensive back (3 CB, 1 SS és 1 FS) áll fel. Gyakran 3-3 stack-nek is nevezik. Rule Breaker-ként is hivatkoznak rá, mivel gyakran megváltoztatja a támadás blokkolás sémáját.



3-4 defense: Egy védekező felállás 3 linemen és 4 linebacker-rel. Egy magasabb szintű leszármazottja az 1970-es évekből származó Oklahoma vagy 50 defense-néven ismertté vált felállásnak.



4-3 defense: Egy védekező felállás 4 linemen és 3 linebacker-rel. Néhány variációját alkalmazzák. Először Joe Kuharich és Tom Landry edzők vetették be.

4-4-4 defense: John Madden(edző majd kommentátor) vezette be ezt a fogalmat a védő csapat játékosainak illegális számára. A kanadai fociban szabályos lehet mivel ott 12 ember játszik egyszerre egy oldalon.

(46 védelem)

46 defense: (forty-six defense) a 4-3-as felállás egy változata, amiben 3 defensive back (2 cornerback és egy strong safety) a scrimmage vonalánál tömörül. Az egyetlen szabadon maradt safety pedig a pálya mélyén áll. Ezt a formációt Buddy Ryannak fejlesztette ki, aminek köszönhetően megnyerte a Chicago Bears a XX. Super Bowlt 1985-ben.

(50 védelem)

50 defense: Az egyetemi bajnokságok régi sokat használt védekezési formációja 5 védekező falemberrel és 2 linebackerrel. Oklahoma Defense néven is ismert. Összetételében nagyon hasonlít a 3-4-re. A 50-defense-nél a csapat egy nose tackle-t (NT), 2 defensive tackle-t (DT) használ, akik az offensive tackle-ökkel (OT) szemben vagy egy kicsit bentebb állnak fel. A 2 defensive end (DE) a tight end-el (TE) szemben vagy attól bentebb helyezkedik el. Manapság középiskolákban használják olyan csapatok ellen, akik sokat futnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése