2010. május 3., hétfő

Passz játék büntetések

Illegal contact: A védőjátékost 5 yarddal büntetnek ha egy olyan elkapót blokkol, aki legalább 2 yarddal messzebb áll a saját tackle-jétől kivéve, hogyha az irányító eldobja a labdát vagy szerelik. Valamint ha az elkapó a scrimmage-től mért 5 yardon túlhaladt, a védő nem ragadhatja meg, nem tarthatja fel vagy nem is lökdösheti az elkapót annak érdekében hogy eltérítse az útjáról.

Intentional grounding: A dobó a védelem nyomásának hatására valamint a fennáló yard veszteségtől való félelmében, úgy dobja el a labdát, hogy annak valós célpontja nincsen. Ennek következménye egy down elvesztése és egy 10 yardos büntetés a labda eldobásának helyétől. Ha ezt az end zone-ban teszi, akkor a védelem safety-t szerez.

Azonban nem számít szándékos földre dobásnak "Intentional grounding" az, ha a dobó a zsebből kimozdulva olyan passzt dob, ami a scrimmage vonalon vagy azon túl landol, de van rá valós esély, hogy egy támadó játékos elkapja. Amikor kimozdul a zsebből akár pályán kívülre is dobhatja a labdát.

Offensive pass interference: Az előre passz során egy támadójátékos fizikálisan korlátoz vagy akadályoz egy védőt, úgy, hogy az látható és az lényegesen befolyásolja az ellenfél esélyét, hogy helyet nyerjen a labda elkapásához. Ez legtöbbször egy rosszul eldobott labda esetében következik be. Ekkor az elkapónak vissza kell mozognia és ahelyett, hogy a labdát figyelné és azt, hogy hogy cseni el a védő, beavatkozik.

Pass interference: Ezt a büntetést akkor hívják, amikor egy védőjátékos fizikálisan korlátoz vagy akadályoz egy elkapót, olyan (látható) módon amellyel befolyásolja annak esélyét arra, hogy helyet nyerjen a labda elkapásához. Ez a büntetés automatic first down-t vonz maga után és a labda a falt helyére kerül. Ha az end zone-on belül történik ez a szabálytalanság, akkor a támadók az 1 yardos vonalról kezdhetik a első kísérletet a touch down-ra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése