2010. május 3., hétfő

5-yardos büntetések V.

Fewer than seven men on the offensive line when the ball is snapped: Ha kevesebb mint 7 ember áll a támadó vonalon, akkor a formáció illegális.

Loss of team timeout(s) or 5-yard penalty on the defense for excessive crowd noise: Ezt a büntetést akkor hívják, amikor az irányító szól a referee-nek, hogy a támadók nem hallják utasításait a túlzott zaj miatt. Ha a referee a quarterback kérését elfogadhatónak véli, bírói időkérést jelez és megkéri a védelem kapitányát, hogy legjobb tudása szerint halkítsa le a nézőket. Ha a zaj ennek ellenére sem enyhül, akkor a referee vezeték nélküli mikrofonja segítségével felhívja a nézők figyelmét arra, hogyha továbbra is ekkora zajt csapnak, akkor csapatuk elveszít egy időkérést vagy ha már nincs felhasználható időkérésük arra a félidőre akkor 5 yardos büntetést kapnak.

More than one man in motion at the snap of the ball: A Kanadai Football Ligában két támadó játékos is mozoghat egyszerre motion-ben a snap pillanatában. Amerikában ez minden szinten tiltott, habár mozoghat két játékos a snap előtt motion-ben. Az első játékosnak egy teljes másodpercig kezdőpozícióban kell maradnia, csak azután indulhat a második.

More than 11 players on the field at the snap: A csapatokat bármikor megbüntetik, ha több mint 11 játékos tartózkodik a pályán, amikor a labda játékban van. A támadók automatic first down-t kapnak, ha ezt a hibát az ellenfél védelme követi el.

Neutral zone infraction: Amikor egy védőjátékos a neutrális zónán túl halad, és változatlanul megy az irányító vagy a rúgó felé, még ha senki sem blokkolja. Ha egy védő játékos a snap előtt a neutrális zónába lép és egy támadó játékos még szintén a snap előtt erre rögtön reagál, akkor az a védő megsértette a semleges zónát.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése