2010. május 26., szerda

Defensive Line: falemberek

A védő falemberek azok a nagydarab játékosok, akik a scrimmage vonalánál a támadó fallal szemben állnak fel a snap előtt. Feladatuk a futások és némely esetben a passzjátékok megakadályozása (egy sack segít ebben).

A védő falemberek 3 pontos állásban (egy kéz, két láb a földön) készülnek a támadásra. Ritka esetekben négy pontos állást is láthatunk, ekkor rövid futásokat állítanának meg. Az utóbbi felállás jobb mert így mind a két válla a támadóé alatt van, és ezzel nagyobb emelőhatást tud elérni, fel és hátra tolhatja támadóját. A falembereknek mindent meg kell tenniük, hogy megállítsák a rohamozó támadó falembereket.

A védő falemberek ritka ötvözetei a kisportoltságnak, méretnek, sebességnek és némely esetben a testsúlynak. Általában a legnagyobb játékosok a pályán, mivel nem csak egy játékossal kell szembenézniük mialatt a futás vagy a passz játékot próbálják még gyökerében elfojtani.

A rajongók ritkán veszik észre a védőfal kiválló munkáját. Egy védő falember csinálhat nagyszerű játékokat de a média és a közönség a támadó játékosokra (irányító, elkapó), és a védelem más tagjaira (defensive back, linebacker) összpontosítja figyelmét. Tehát a falemberek ritkán kapnak elég megbecsülést egy jól elvégzett játék után. Sack és olyan tackle esetén kapnak reflektorfényt, amikor a támadást no gain-nel vagy yardveszteséggel állítják meg.

(Twyon Martin védő falembert duplázzák, így próbálják távoltartani a quarterback-től.)

A védő falemberek gyakran contain technikát vetnek be(semlegesítenek egy támadót, úgy patt helyzetben tartják) és sokszor duplázás "double-team" (két támadó falember egy védő falember) ellen védekeznek azért, hogy társuk átrohanhasson a vonalon sack vagy tackle reményében. Hálátlan feladat is lehet, mivel kevés játékos bír el két támadó blokkjával.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése