2010. május 3., hétfő

5-yardos büntetések III.

Forward pass is thrown from behind the line of scrimmage after the ball crosses the line of scrimmage: Ha a passz vagy a futás áthalad a scrimmage vonalán aztán visszatér mögé és megpróbálják megint eldobni azt, ezt a passzt a játékosok nem kaphatják el. Habár tiltott a másik játékosnak előre dobni az elkapott labdát, hátra illetve oldalra (lateral) dobhatják.

Forward pass touches or is caught by an ineligible receiver on or behind the line of scrimmage: Amikor egy támadó falember olyan labdát kap el amit egy védőjátékos sem pöckölt vagy érintett meg.

Grasping the face mask of the ball carrier or quarterback: Amikor valamelyik játékos véletlenül fogja meg az ellenfél face mask-ját és azonnal elengedi azt, nem tekergeti csavargatja.

Illegal formation: Ha a támadó csapatnak nincs 7 játékosa a scrimmage vonalán. A futóknak és elkapóknak akik nem a scrimmagen állnak legalább 1 yarddal hátrébb kell felállni.

Illegal motion: Amikor egy támadó játékos mint például az irányító, futó vagy elkapó snap előtt a scrimmage vonala felé mozog. Akkor is hívják a bírók, ha egy futó a scrimmage vonalon áll, majd snap előtt motion-be kezd. Ez azért büntetés mert a futó nem a backfield pozicíóba állt fel a támadáshoz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése