2010. május 24., hétfő

Amerikai Football kifejezések: A

A-11 offense: Egy támadó taktika, ami olyan mintha 11 jogosult elkapó állna a pályán. A támadó csapat az amerikai football szabálykönyvének egyik hiányosságát aknázza ki, amikor majdnem úgy állnak fel mintha scrimmage rúgást végeznének. A támadó fal szétterjed a pályán és mindenki jogosultságot jelző mezszámot visel. 2009-ben betiltották.

Air Raid: Egy támadó szemléletmód, ami a West Coast Offense néven ismert taktikából származik, de a shotgun formációban alkalmazzák. Ennél a támadójátéknál a futás háttérbe szorul. A gyors rövid vagy közepes távolságú passzokra és a screen passzokra támaszkodik leginkább.

Air Yards: Az a yard mennyiség, amit a passzolt labda a levegőben megtesz, vagyis a teljes passzolt táv mínusz az elkapás utáni futott táv "yards run after catch (RAC)" .

All-purpose yardage: Az összes yardmennyiség, amit a labda birtokló játékos megtett egy játék alatt. Ez magába foglalja a futott és elkapott yardokat "rushing and receiving yards", azokat, amit visszahordásnál vagy fumble után fut valaki és a rúgás visszahordásokat is.

(A Washington Redskins irányítója Jason Campbell egy audible-t hív (2007))

Audible: Az play, amit az irányító hangosan hív a scrimmage-nél, hogy megváltoztassa a huddle-ben hívottat.

Automatic first down: Az egyes büntetések közül néhány esetben, értve ez alatt a pass interference-t és minden egyéni szabálytalanságot (NFL, NCAA), az első kísérlet joga illeti meg a támadó csapatot még akkor is, ha így az előrehaladás kevesebb, mint amennyi kellett volna a first down-hoz. NFHS-ben csak a roughing the snapper, holder, kicker, or passer és a forward pass interference by the defense után jár.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése